Close

Obnovili jsme starou tradici

Prosinec 21, 2022

tenis

Kroužek stolního tenisu  na  Základní škole ve Sladovní ulici v Kojetíně má dlouholetou tradici. Během uplynulých let si naši žáci vybojovali mnohá vítězství na okresních, krajských, ale i celorepublikových přeborech. Dodnes jsou ve školních vitrínách  vystaveny poháry a medaile těch nejlepších.

Během pandemie se nezávodilo. Až letos ve dnech 23. – 24. listopadu 2022 se znovu pořádalo Mistrovství republiky ve stolním tenisu žáků speciálních škol v Hradci Králové. Účast na něm si vybojovaly mladší dívky. Postupila Jesika Mirgová, Marie Mirgová, Stefanie Mižikárová a Marie Mižikárová.

Dívky se s nominací vyrovnaly velmi dobře a odvedly v Hradci Králové skvělé výkony. Stefanie Mižikárová získala na 28. ročníku Mistrovství české republiky bronzovou medaili a její mladší sestra Marie dokonce medaili stříbrnou. Maminka Stefanie a Marie, v době své školní docházky v naší škole, získala na mistrovství republiky také stříbrnou medaili. Tady se naplno projevil osobní příklad rodičů pro své děti. Současně je to konkrétní důkaz toho, jak dlouhou tradici má kroužek stolního tenisu v naší škole.

Dívky udělaly radost nejen sobě, trenérce, rodičům, ale i ostatním žákům a pedagogům Odborného učiliště a Základní školy v Křenovicích, zvláště pak na Základní škole ve Sladovní ulici v Kojetíně. Současně vzorně reprezentovaly město Kojetín i celý Olomoucký kraj. Blahopřejeme.

Mgr. Alena Dufková

trenérka

tenis