Close

Mimořádné úspěchy na Mistrovství republiky

Leden 4, 2019

Žáci Základní školy ve Sladovní ulici již dlouhodobě dosahují velmi dobrých výsledků v soutěžích ve stolním tenise. Nebylo tomu jinak ani v letošním školním roce. Dívky zvítězily v okresním kole, poté odehrály výborně i Mistrovství Moravy ve Zlíně, v čele s Agnesou Čuriovou, která vybojovala titul Mistryně Moravy. Za ní se umístily i další tři dívky a zajistily si tím postup na Mistrovství České republiky. Podobně si vedli i hoši, kteří v silné konkurenci obsadili 3. a 5. místo v krajském přeboru a taktéž postoupili na Mistrovsví České republiky, které se konalo ve dnech 14. – 15. 11. 2018 v Hradci Králové. Tohoto mistrovství se z naší školy zúčastnili 4 dívky a 2 chlapci.

Agnesa Čuriová, Paulína Džugová, Monika Csocsová a Dominika Csocsová, Justin Čuri a David Svoboda jako náhradník.

Všichni hráli výborně, někteří až mimořádně. Největším překvapením se stal Justin Čuri, který zvítězil v silně obsazené chlapecké kategorii a získal titul Mistr České republiky ve stolním tenise žáků speciálních škol!

Také děvčata nezklamala. Agnesa Čuriová prohrála až ve finále a skončila celkově na druhém místě se stříbrnou medailí. Dominika Csocsová vyhrála souboj o bronzovou medaili, Monika Csocsová se umístila na čtvrtém a Paulína Džugová na pátém místě.

Další bronzovou medaili vybojovala Agnesa Čuriová ve čtyřhře žen.

Naše výprava se čtyřmi medailemi  byla nejúspěšnější výpravou z celé České republiky, trenérka Alena Dufková byla vyhlášena nejlepší trenérkou. Za naše úspěchy jsme byli pochváleni ředitelstvím školy       i ostatními vyučujícími, velkou odměnou nám bylo i přijetí u pana starosty, který se zájmem vyslechl sdělení o našich úspěších, prohlédl si medaile, diplomy i pohár pro vítěze. Závěrečná společná fotografie je toho důkazem.

Děkujeme všem zúčastněným za dobrou reprezentaci školy, města i celého kraje.

A.D.

V rámci akce – Mimořádné úspěchy na Mistrovství republiky-  pořádané příspěvkovou organizací Odborné učiliště a Základní škola, Křenovice, budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace akce. Záznamy mohou být zveřejněny na webu organizátora akce. Příspěvková organizace Odborné učiliště a Základní škola, Křenovice, nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.