Close

Den zdravé výživy a zdravého životního stylu

Červen 28, 2018

jídlo

Od září 2017 se naše škola zapojila do projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol, který vznikl spojením dvou projektů Ovoce a zelenina do škol a Mléko do škol. Cílem projektu je vytvořit u dětí zdravé stravovací návyky. Ovoce, zeleninu i neochucené mléčné výrobky dostávají žáci 1. – 9. ročníku ve škole zcela zdarma.

Den zdravé výživy a zdravého životního stylu jsme tentokrát spojili se školní oslavou Dne dětí.

Nejprve jsme se vypravili na vycházku k rybníku v lokalitě „Cholerák“, po návratu do školy jsme společně připravili ochutnávku méně známých druhů ovoce i zeleniny. Žáci 1. stupně připravili zeleninový salát, děvčata ze 7. a 8. ročníku uvařila krémovou zeleninovou polévku. Zahanbit se nenechali ani chlapci druhého stupně a upekli cuketový koláč s ovocem.

V průběhu dne probíhaly na školní zahradě různé sportovní aktivity – fotbal, přehazovaná či soutěž v házení na koš.

Všechny uvedené činnosti se dětem moc líbily.

 

Mgr. Hana Jarmerová

občerstvení

V rámci akce – Den zdravé výživy a zdravého životního stylu pořádané příspěvkovou organizací Odborné učiliště a Základní škola, Křenovice, budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem prezentace akce. Záznamy mohou být zveřejněny na webu organizátora akce. Příspěvková organizace Odborné učiliště a Základní škola, Křenovice, nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.